Skip to main content
Uncategorized

Gazetecilik Öğrencilerine Uygulamalı Eğitim: “Kameraya Giriş Atölyesi” Düzenlendi

By Haziran 9th, 2026No Comments2 min read

Fakültemiz Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen “Kameraya Giriş Atölyesi”nde, Perspektif Haber Ajansı bünyesinde görev alan öğrenciler kamera kullanımı ve çekim teknikleri konusunda Dr. Öğr. Üyesi Zafer Akar’dan teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

Perspektif Haber Ajansı bünyesinde çalışan öğrenciler için düzenlenen atölyede, katılımcılar kameranın teknik detaylarını ve çekim açılarını hem teorik hem de uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.

Dr. Öğr. Üyesi Zafer Akar eğitmenliğinde gerçekleştirilen kamera atölyesinde öğrenciler, teorik bilgileri uygulamayla pekiştirme imkanı elde etti. Atölye kapsamında katılımcılara kamera kullanımına ilişkin temel bilgiler aktarılırken, kamera kurulumu, çekime hazırlık süreçleri ve teknik detaylar uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim sürecinde ayrıca çekim açılarının önemi üzerinde durularak, doğru açının haber anlatımına ve görsel estetiğe sağladığı katkılar örneklerle açıklandı. Öğrenciler, kamera başında gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı yakaladı.

Teorik ve uygulamalı eğitimin bir arada yürütüldüğü atölye, katılımcıların teknik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlarken, sahada ihtiyaç duyulan temel kamera kullanım yetkinliklerini kazanmalarına da olanak sundu.

Muhabir-Foto Muhabir: Şevval Bulut

Leave a Reply