anasayfa Güncel gunimedya MANŞET SÖYLEŞİ Yerel Yönetim

Giresun’da ki işsizliğin sebebi Necati Tığlı’ya göre fabrikaların kapanması !

ÇAĞLA ÖZTÜRK

‘’Siyaset derin bir konudur ‘’ düşüncesiyle Giresun CHP Milletvekili Necatı Tığlı ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Aslında bizde biliyoruz sizde biliyorsunuz ama Necati Tığlı Kimdir ?

Necati Tığlı 17 nisan 1983 doğumlu Giresun doğumluyum. Ortaokul ve Liseyi Giresun’da okudum. Daha sonra ticaretle uğraşmaya başladım. Merkezde esnaflık yapıyorum hala devam ediyor. Siyasete de 2010 yılında CHP’ye üye oldum. 2012 yılında İl yöneticiliği yaptım. 2014’te İl Başkan yardımcılığı yaptım. 2015 yılında da İl başkanı oldum. 2018 yılında Giresun halkının teveccühü ile Giresun Milletvekili oldum. 2021 yılından beridir de TBMM’de görev almaktayım.

Peki siyaset dışında nasıl bir hayatınız var?

Siyaset dışında hareketli bir hayatım var ( gülerek ) hareketliyiz. Artık siyaset dışında da fazla bir hayatımız olduğu söylenemez. Her hafta sonu zaten Giresun’dayım. Seçmenimize ulaşmaya çalışıyoruz. Evim de hala Giresun’da , her hafta Giresun’dan Ankara’ya gidip geliyoruz. Yoğun ama yorucu değil tabi ki  bunlar tatlı yorgunluklar. Keyifle de sürdürüyoruz.

Giresun’un en önemli sorunu ne ? Hizmet önceliği ne olmalı sizce ? 

En büyük sorunu işsizlik , çünkü Giresun’un şuan 450 bin civarı nüfusu var diyelim ama İstanbul , Kocaeli ve Bursa’da yaşayan Giresunlu sayısı 1,5 milyondan fazla. Bunun da temel sebebi Giresun’un iş olanağının olmaması, gençlerin iş bulamaması öncelikle en büyük sorundan birisi tabi ki.

İktidarın ve onun temsilcilerinin bu kente yönelik çabalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Zaten işsizliğin temel sebebi de son 20 yılın , iktidarının ( tebessüm ederek ) olması. Tabi ki bizim burada , Giresun’da daha önceden bir SEKA(Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş) fabrikamız vardı, Güçlü bir Fiskobirlik fabrikamız vardı, ADEL fabrikamız vardı ve bu fabrikalar şehri dinamik tutuyordu. Bundan dolayı , hükümetin özelleştirme politikasıyla birlikte bu fabrikaların kapanmasıyla ve içinin boşalmasıyla birlikte bu sonuçlar alındı. Hatta daha da çeşitlendirebiliriz mesela hala çevreyolu projesi vardır, hala kronik bir Dereyolu projemiz vardır. Hatta bu kamyon arkalarına bile yazılmıştır ” Aşkımız dereli yolu gibi olsun hiç bitmesin diye ” ( muhabir ve Tığlı güler ) hala Alucra yolu sıkıntısı vardır bu kronik sorunları çözmediği için iktidarın politikasını da beğendiğimiz söylenemez.

Giresun’da özellikle kış aylarında bir yol sorunu vardı. Alucra ve Çamoluk ilçelerinde. Bu konu ile ilgili nasıl bir yol izliyorsunuz ? 

Alucra ve Çamoluk yolunu herhalde mecliste benden fazla dile getiren yoktur. Çünkü Alucra ve Çamoluk yolu kronik bir yol , o yol özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı aldığı için vatandaşlarımıza çile olmaktadır. Ve hala o yolun takibindeyiz. İktidarın bu olayı çözmesi için bizde muhalefetimizi yapacağız. Eğer zaten yapmazlarsa da 7 aylık süreçten sonra yeni gelen iktidarla biz yapacağız.

Peki yol yapılıyor mu şuan da  ? Yol yapımı uzun mu sürüyor normalde ? 

(tebessüm ederek) Çok yavaş , çok yavaş.

Anladım. Peki bu yıl sizleri ve bizleri Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir seçim bekliyor?

Cumhuriyetin 100. yılında çok çok güzel bir seçim bekliyor ( iç çekerek ) çünkü Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetimize yakışır Cumhurbaşkanı ile birlikte , hep birlikte ülkeyi yöneteceğiz.

İlk defa  ilçe de açılan Giresun Üniversitesine ait İletişim Fakültesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? 

İletişim fakültesi hareketli bir fakülte , çok güzel diğer ilçelere de açılsın ama bu kadar çok fakültenin açılmasını ben doğru bulmuyorum. İletişim için de bunu ekleyebiliriz , çünkü çok fakültenin açılması aslında mesleklerin içinde boşalmasına bir etken olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaliteli eğitim; çok fakülte açmakla ya da çok üniversite açmakla olmuyor. Kaliteli eğitim kadroların kalitesiyle ölçülüyor. Ve o yüzden tabi ki Tirebolu ilçemizde İletişim Fakültesi açılmasını çok memnuniyetle karşılıyorum. Çünkü herhalde en etkili, en iyi çalışan kadro olayıyla Tirebolu İletişim Fakültesi.

 Muhabir: Elif Sultan Duman