Giresun’un Tirebolu ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Nurettin Akın küçük dükkanında 45 yıldır ayakkabı imalatı ve tamiri yapıyor.
Tirebolu’nun tanınan esnaflarından Nurettin Akın, bilindik unvanı ile Nurettin Usta ile kendisinin mesleği olan ayakkabı tamirciliği üzerine konuştuk.
Akın, mesleğe kendi istediği için bir ustanın yanında çalışarak başladığını ve işini hala severek yaptığını,dört çocuğunu da bu mesleği yaparak okuttuğunu belirtti.
Nurettin Usta konuşmasının devamında yaptığı mesleğe dair şu ifadeleri kullandı: “Bu mesleği yapan az kişi kaldı. Ama bu iş bitmez. Ben yapmasam başkası yapar. Yeni nesil bu mesleğe zahmetli olduğu için uyum sağlayamıyor. Bu yüzden de masa başı yüksek maaşlı iş arıyor.”
Nurettin Usta ayrıca; yaptığı ayakkabıların fabrika üretimi gibi gelişi güzel değilde her kısmının hesaplanarak yapıldığını söyleyerek; kullanılan malzemelerin deri ve ayak sağlığı açısından daha uygun olduğunu, insanların ise ortama ayak uydurmak için yeni çıkan plastik ayakkabıları tercih ettiğinin altını çizdi.
Son olarak; yaptığı bir ayakkabının yaklaşık 200 TL civarında satıldığını ancak fabrika üretimi daha ucuz bir ayakkabı gibi 1 ay değil 1 yıldan fazla yıpranmadan kullanıldığını vurguladı.
… [Trackback]
[…] Find More Information here on that Topic: gunimedya.com/eski-bir-zanaatin-45-yillik-ustasi/ […]
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: gunimedya.com/eski-bir-zanaatin-45-yillik-ustasi/ […]