Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.
Dün saat 15.00’te başlayan toplantıda, Türkiye’nin öncelikli gündem maddeleri ele alındı. Ana başlıklar arasında terörle mücadele, Suriye’deki gelişmeler, ekonomik durum ve asgari ücret artışı yer aldı.
Toplantıda, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler ve terörle mücadele operasyonları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgede yürütülen operasyonlar hakkında bilgi sundu. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamaya yönelik kararlılığı bir kez daha vurgulanırken, uluslararası alandaki diplomatik girişimlerin devam edeceği ifade edildi.
Ekonomiye dair gelişmeler de toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele ve ekonomik büyüme hedeflerine yönelik alınacak tedbirler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Ayrıca, istihdamı artırmaya yönelik yeni teşvik programlarının gündeme geldiği belirtildi.
2025 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi, milyonlarca çalışanı ilgilendiren en önemli başlıklardan biriydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Komisyonun bu hafta içinde son toplantısını yaparak yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.
Muhabir: Yusuf İslam YAYLA